Educatia si Cercetarea - prioritatile viitorului Presedinte: dezbatere cu candidatii la alegerile prezidentiale

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Parteneri:
Grupul pentru Dialog Social (GDS)

Update 23.09.2014 15:15 - Evenimentul a fost ANULAT

Echipa de campanie a dnei. Monica Macovei ne-a transmis urmatorul mesaj:


Am fost invitata sa particip miercuri, alaturi de ceilalti candidati la presedintia Romaniei, la dezbaterea "Educatia si Cercetarea - prioritatile viitorului Presedinte".

Eu am confirmat participarea inca de saptamana trecuta. Din pacate, Ponta, Johannis si ceilalti au refuzat sa dezbata public viziunea lor despre viitorul educatiei si cercetarii in Romania, desi au fost invitati in mod repetat de organizatori, iar eu am facut chiar si un apel public sa vina in fata romanilor sa spuna ce au de gand cu aceasta tara.

In fata refuzului lor, dezbaterea a fost anulata pentru ca, prin fuga celorlalti candidati, nu ar mai fi fost un dialog asa cum a fost gandit initial.

 

Educatia si cercetarea sunt de interes vital pentru o societate, iar presedintelui tarii ii revine responsabilitatea de a veghea asupra elaborarii si implementarii strategiilor pentru aceste domenii.

&In acest context, ASUR si Grupul pentru Dialog Social i-a invitat pe toti candidatii la alegerile prezidentiale sa-si faca publica strategia in privinta Educatiei si Cercetarii, in cadrul unei dezbateri desfasurata pe durata Bucharest Science Festival.

Vino sa te intilnesti cu cel sau cu cea care va conduce Romania in urmatorii cinci ani.

Dna. Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidentiale, a confirmat prezenta la dezbatere. Asteptam confirmari si din partea celorlalti candidati.

Dezbaterea va fi moderata de dl. Andrei Cornea, eseist, istoric al artei, publicist si filosof roman, membru al Consiliului Director al GDS.