Conferința Raționalilor (aflată la a treia ediție) este un bun prilej ca persoanele preocupate de subiectele educației, științei, secularismului și scepticismului să participe la prezentări și workshopuri care aduc în discuție probleme ale societății românești contemporane, precum mișcarea anti-vaccin, predarea științei în școală, magia și paranormalul și încearcă să ofere sau să găsească soluții pentru problemele prezentate.
In 1961, un chimist cehoslovac, producea primele lentile moderne de contact folosind citeva piese de Meccano si un fonograf.
Primele "vehicule" erau simple sanii trase de oameni sau, mai tirziu, de animale. Cele mai vechi dovezi dateaza de acum 9.000 de ani. Mai tirziu, din mileniul IV i.e.n., incep sa apara marturii ale inventarii si folosirii rotii.
Muzeului National de Istorie a Romaniei a pregatit o expozitie ce ilustreaza cu machete de mijloace de transport istoria acestui domeniu. Cu aceasta ocazie, va fi expus si primul automobil inmatriculat in Bucuresti, un FN Herstal, fabricat la Liege (Belgia) in anul 1900.
Magie sau stiinta? Facem agrafa de hartie sa pluteasca pe apa, ridicam bile de pe masa fara sa le atingem cu mina, scoatem monede din cutii fara sa deschidem cutiile si totusi… nu sintem magicieni!
Molecula morală e povestea pasionantă a descoperirilor lui Paul Zak, economist şi neurolog, şi, în acelaşi timp, o construcţie teoretică seducătoare, în care se întâlnesc biochimia şi ştiinţele despre om, societate şi economie.