Sexul vs. Barza

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Parteneri:
Sexul vs. Barza

Unde: Aula Magna a Universitatii din Bucuresti (vezi harta)

Facultatea de Drept
Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46
Bucuresti

Programari:

Vineri 26 sep, 12:00 - 14:00

Mori de curiozitate sa afli o chestie legata de sexualitate sau de corpul tau? Ai o nelamurire ? Super! A avea intrebari e cel mai bun lucru din lume – inseamna ca esti pe punctul de-a afla ceva nou.

Se vorbeste super mult despre sex peste tot. La scoala, pe Messenger, pe facebook, discutiile revin la cine e impreuna cu cine si, cumva, la sex.  Revista Bravo zice ca Rihanna si Miley Cirus sunt sexy. Se fac topuri cu cei mai sexy baieti dintr-o trupa indie. „Coae, stai asa, ca vin acuma!” „Masina pe care si-a luat-o Alexandra de la a 12-a e sexy.” „Simona e cam pitipoanca.” „Cred ca Alin e gay.”

Sex, sex, sex, sex.

De la un punct, sexul e acolo si nu mai dispare. Cam tot timpul ne-am gandit la asta. Ne-a preocupat corpul nostru si ne-a placut de alte persoane si nu am stiut mereu cu cine e cel mai potrivit sa vorbim despre asta. Dar parca de ceva timp doua din trei glume pe care le faci sau le fac prietenii sunt legate de sex. Inca nu spui „sex” cu inima usoara si curaj sau pina de curand nu o faceai. De multe ori ne este greu sa ne dam seama care-i treaba cu sexul si sexualitatea, fiindca nimeni nu prea vorbeste despre asta. Iar, cand o fac, este pe un ton vulgar sau neserios. Poate vorbim cu ai nostri despre sex si ei sunt relaxati, poate n-am primit decat citeva replici cam agresive, care ne-au speriat: „Vezi sa nu vii acasa insarcinata !”, „Sa nu te prind ca o lasi pe vreuna gravida !” sau unele pseudo-romantice, pseudo-serioase, de care ne-a fost jena: „Fiule, sa faci sex e una, sa faci dragoste e alta!”

Hai sa vorbim despre sex!

Vino sa-i cunosti pe oamenii care au lansat prima platforma online de educatie sexuala in format video in limba romana. Pornit de Adriana Radu impreuna cu Asociasia Front, scopul proiectului este sa le spuna copiilor mari si adolescentilor numai povesti adevarate, vorbindu-le deschis si incurajind o atitudine toleranta despre corp, sex si relatii.

Conferinta se adreseaza in special tinerilor intre 14 si 19 ani.